SÜNDMUSED
Home / Blogid / Pulsitest

Pulsitest

Toidu talumatus

Sagedaseimad toiduainete talumatusega kaasnevad probleemid on igasugused  kroonilised haigused, liigesepõletikud, diabeet, kilpnäärme põletik, gastrointestinaalhäired (Crohni tõbi, tsöliaakiahaigus ja ärritatud soole sündroom), naha probleemid (atoopiline ekseem, akne ja psoriaas), migreenid ja kroonilised peavalud, psüühilised häired, depressioon, ülekaalulisus, kõrgvererõhutõbi, fibromüalgia, kõrge kolesterooli tase, podagra jne.

Sageli ei teata, et niisuguste häirete tegelik põhjus peitub toiduainete talumatuses ja süvendatakse neid haigusi veelgi, üritades neid ravida näiteks antibiootikumidega, kortikosteroididega, immunosupressantidega või seedekulgla kirurgiliste operatsioonidega.

Toiduainete nn. varjatud talumatust esineb suuremal või väiksemal määral väga paljudel inimestel. Varjatud seetõttu, et inimene ise seda tavaliselt ei tea. Varjatud talumatusele on iseloomulik probleemide süvenemine vananedes. Arvatakse ka, et allergiaprobleemide sagenemine tuleneb tegelikult toiduainete talumatusest.

Toiduainete varjatud talumatus erineb toiduallergiast nii tekke- kui avaldumisvormide poolest ning seda ei saa kindlaks teha tavaliste toiduallergiat määravate testidega.

Varjatud talumatust on raske ise avastada, sest sageli on just see toiduaine, mille suhtes talumatus esineb, inimesele eriliselt meelepärane, kuna seda tarbides tekivad kehas opioidsed ühendid. Samas aga on paljud isikud pärast testi vastuste saamist väitnud, et nad on ise sellest ka aru saanud, et ei talu neid toiduaineid, mida test on tuvastanud kui mittesobivaid. Toiduainete talumatust saab määrata erinevate testide abil nagu tsütotoksik test(tuntud ka Levini testi nime all) või  opioidsete peptiidide test. Vaata lisa: http://www.vianaturale.ee/toiduainete-talumatus 

Kuid mitte alati ei ole võimalik kõigil end lasta testida, seetõttu tasub katsetamist väga lihtne test, mida igaüks võib kodus ise tasuta teha.

Pulsitest

 

images-4

Et teha kindlaks, kas sul on ülitundlikkust ehk toidutalumatust mõnele toidule, saad teha pulsitesti.

Keskmie pulsisagedus on üsna ühtlane, kuid kui sa sööd toite, mille suhtes oled tundlik, siis pulsisagedus tõuseb.

Mõõda pulssi kohe kohe peale ärkamist. Pane nimetissõrm pulsile randmel. Loe kokku löökide arv  60 sek. jooksul. Tavaliselt peaks olema 50-70 lööki.

Pärast söömist mõõda jälle pulssi. Kui tulemus on rohkem kui 10 löögi võrra suurenenud, võib tegemist olla tundlikkusega mingi toiduaine suhtes.

Edaspidi saad proovida neid toiduaineid ükshaaval süües ja uuesti pulssi mõõtes jälile konkreetsele “pahategijale. ”

 

 

 

About Egle

Kuigi igaüks meist on unikaalne ja proovib otsida oma tõde omamoodi, soovime me kõik siiski tegelikult ühte ja sama – olla õnnelikud ja armastatud, elada külluses ja hingerahus ning olla terved. Julgustan sind tõstma oma teadlikust, nägema ” suurt pilti” , kuulama oma keha ja vastutama ise oma tervise eest. Tore kui leiad siit lehelt midagi kasulikku, mis aitab sind sinu teekonnal edasi. Kui ei, hinga sügavalt sisse ja mine edasi. :)

Scroll To Top